Slipp dyra kostnader för installation

För att kunna hålla ner kostnaderna har vi valt att erbjuda larmet som ett gör-det-själv-koncept. Det innebär att du slipper dyra installationskostnader utan att tumma på kvaliteten. Med hjälp av vår steg-för-steg-guide tar du dig snabbt och enkelt igenom hela installationsförfarandet och skulle du känna ett behov av hjälp är vår tekniska support bara ett telefonsamtal bort.

Securitas-hemlarm-centralapparat

CENTRALAPPARAT


Larmets centralenhet bör med fördel placeras så att man kan ansluta den till sin bredbandsuppkoppling. Larmets siren finns inbyggd i centralapparaten vilket kan vara värt att ha i åtanke vid placeringen.

Securitas-hemlarm-manöverpanel

MANÖVERPANEL


Manöverpanelen bör placeras innanför huvudentrén så att du lätt kan komma åt den för att larma till och från när du lämnar och anländer till bostaden.

Securitas-hemlarm-magnetkontakt

MAGNETKONTAKT


Alla våra larmpaket levereras med minst en magnetkontakt. Den bör placeras vid huvudentrén till din bostad. Har du fler ytterdörrar är det en bra idé att larma även dessa med magnetkontakter. Du kan då sätta ditt larm i hemma-läge vilket larmar dörrarna samtidigt som du kan fortsätta att röra dig fritt inne i bostaden.

Securitas-hemlarm-rörelsedetektor

RÖRELSEDETEKTOR


I de fall en inkräktare tar sig in i en icke larmad del av bostaden vill man förhindra förflyttningar genom bostaden. Detta görs effektivt genom att strategiskt placera ut rörelsedetektorer så att de täcker in så stora delar av bostadens icke larmade ytor som möjligt. Värt att tänka på är var man förvarar saker av värde och sedan titta på hur man kan täcka in så stor del av det utrymmet som möjligt. Att larma varje kvadratmeter av en bostad kan bli kostsamt och är i de flesta fall inte nödvändigt.

Securitas-hemlarm-rörelsedetektor-kamera

RÖRELSEDETEKTOR MED KAMERA


Rörelsedetektorn med kamera bör man placera där man tror att sannolikheten att en inbrottstjuv passerar är som störst, företrädesvis i ett hörn för maximal täckning.

Securitas-hemlarm-rökdetektor

RÖKDETEKTOR


Grundregeln är att placera rökdetektorn på den översta våning över trappan då all rök stiger uppåt och därför kommer att göra att larmet löser ut oavsett om branden eller rökbildningen uppstår på ett lägre beläget våningsplan. Har man fler våningsplan kan det vara värt att fundera på om man ska sätta en uppkopplad rökdetektor per våning.