Securitas hemlarm - grundpaket

För att få ett fungerande larmsystem som är anslutet till Securitas larmcentral måste du först köpa något av våra larmpaket, Villalarm eller Lägenhetslarm. Larmet är ett gör-det-själv-koncept som innebär att du som kund själv monterar och installerar det. Larmpaketen innehåller de nödvändigaste komponenterna som bör ingå i ett modernt hemlarmsystem idag.

Grundpaketen är i många fall tillräckliga för att få ett larmsystem med god täckning i din bostad men kan komma behöva kompletteras efter just dina behov.

 

 

 

 Säker uppkoppling via både IP och GSM

Det är vanligt att larm kommunicerar via antingen GSM eller bredband. Har man ett larm som endast kommunicerar vi en av dessa kanaler finns alltid risken att larmet förlorar kontakten med larmcentralen vid en driftstörning.

För att minimera risken att våra larm ska drabbas av detta har vi valt en centralenhet som kan kommunicera via både bredband och GSM (dock räcker det med GSM). Uppstår det en driftstörning på någon av dessa kanaler så drabbar det inte uppkopplingen mot vår larmcentral.

Det är även i vår centralenhet som larmets siren sitter.

 

 

 Larma till och från

Larmets manöverpanel använder du för att larma av och på ditt hemlarm. Detta görs med knappsatsen där du använder dig av en sifferkod. Du kan lagra flera olika koder i larmet om du vill ha olika koder för olika användare.

Utöver att larma av och på ditt larm fungerar även manöverpanelen som ett kontaktlarm. Genom att trycka in 1 och 3 samtidigt på knappsatsen kan du skicka ett larm manuellt till vår larmcentral. Larmoperatören kommer då att göra en motringning. Får vi inget svar kommer vi att skicka ut väktare till din bostad.

 

 

 Rätt åtgärdshantering med bildverifiering

För att få en mer korrekt åtgärdshantering av inkommande larm har vi valt att inkludera en rörelsedetektor (IR-detektor) med kamera i vårt baspaket. Kameran är dessutom utrustad med blixt för att kunna hantera sämre ljusförhållanden. Rörelsedetektorn sänder ut infraröda signaler som när de bryts, till exempel när någon passerar, registrerar temperaturförändringar och löser ut larmet även då det är mörkt. När rörelsedetektorn larmar tar den inbyggda kameran tre bilder som skickas till vår larmcentral samt blir tillgängliga för dig via vår app och Mina sidor. Operatören kan då se vad som orsakat larmet och kan snabbt sätta in rätt åtgärder. Detta medför även att onödiga väktarutryckningar kan undvikas.

Kameran är husdjursimmun mot husdjur på upp till 20 kg och registrerar rörelser på upp till 12 meter i 90 graders vinkel.

Larmcentralen får endast tillgång till bilder från kameran vid ett eventuellt larm och kan övrig tid INTE se några bilder från ditt hem.

 

 

 Ett brandskydd som räddar liv

Den optiska rökdetektorn i Securitas hemlarm är integrerad i larmsystemet och är alltid påslagen oavsett om du har larmet av- eller påslaget. Det innebär att den larmar även om du ligger hemma och sover med larmet frånkopplat.

När rökdetektorn larmar tar samtliga IR-kameror, som du har installerade i ditt larmsystem, en bild som skickas till vår larmcentral för att hjälpa till att verifiera larmet. Våra erfarna larmoperatörer ser då till att rätt åtgärder sätts in, vilket kan innebär att räddningstjänsten kontaktas. Detta innebär inte enbart att skadan på din egendom och dina ägodelar minimeras utan även att liv kan räddas.

 

 

 Säkra upp dörrar och fönster

En magnetkontakt används vanligen till att larma dörrar men går även utmärkt att sätta på fönster. Den består av två delar, en sändar- och en magnetdel. När dörren eller fönstret öppnas går larmet.

Har din bostad mer än en ingång kan det vara värt att köpa till extra magnetkontakter.

Magnetkontakten kan ställas in för att larma med en fördröjning för att göra det möjligt att larma av via din manöverpanel utan att larmet löser ut. De kan även ställas in för att alltid vara påslagna för exempelvis fönster som aldrig öppnas.

 

 

 Visa att ditt hem är larmat

Även larmdekalerna som du får skickade till ditt hem är en viktig del av larmet. Se till att de sitter väl synliga på dörrar och fönster så visar du att din bostad är larmövervakad och kopplad till vår larmcentral, vilket avskräcker eventuella inkräktare.

Securitas är ett av Sveriges starkaste varumärken. De tre röda prickarna i vår logga står för ärlighet, vaksamhet och hjälpsamhet, något som genomsyrar all vår verksamhet runt om i världen. De flesta som ser vårt varumärke associerar det med just det marknadsledande bevaknings- och säkerhetsföretag vi är. Det för med sig en viss respekt som inte bör underskattas.

 

 

 Styr larmet med din smartphone

Med vår app för iOS och Android kan du enkelt styra ditt larm oavsett om du är på jobbet, hemma eller befinner dig på resande fot. I den kan du se status på ditt larm, larma av och på eller ta en titt på historiken.

Du ser självklart i appen om ditt hemlarm löser ut och vilken komponent det är som larmat. Dessutom får du upp bilderna från dina IR-kameror vilket gör att du direkt ser om det var dina barn eller en oinbjuden gäst som utlöst larmet.

Appen är gratis att ladda ner och finns i App Store och Google Play. Sök på Securitas larm så hittar du rätt, eller klicka på någon av länkarna nedan.