Lägenhet, 4 rum och kök

I planritningen nedan ser du vilka komponenter vi rekommenderar utifrån de val du gjort. Här följer även en förklaring till varför vi har valt att placera dem på just detta sätt vilket vi hoppas att du kan vara behjälpt av när det är din tur att montera ditt larm. Längst ner på sidan kan du välja att lägga till de komponenter som är med i ritningen direkt i din kundvagn.

 Securitas larm ritning lägenhet 4 rok

 

Securitas larm symbol manöverpanel  Manöverpanel

Securitas larm symbol magnetkontakt  Magnetkontakt

Securitas larm symbol rörelsedetektor med kamera  Rörelsedetektor med kamera

Securitas larm symbol rökdetektor  Rökdetektor

 

 

Centralenhet

Larmets centralenhet bör med fördel placeras så att man kan ansluta den till sin bredbandsuppkoppling. Då placeringen av bredbandet kan variera från bostad till bostad finns centralenheten inte utmarkerad i planritningen.

Manöverpanel

Manöverpanelen placerar du innanför huvudentrén så att du lätt kan komma åt den för att larma till och från när du lämnar och anländer till fastigheten.

Magnetkontakter

Den medföljande magnetkontakten ska placeras vid ingången till lägenheten.

Rörelsedetekor med kamera

Rörelsedetektorn med kamera bör man placera där man tror att sannolikheten att en inbrottstjuv passerar är som störst, företrädesvis i ett hörn för maximal täckning. Här har vi valt att placera den i vardagsrummet så att den tittar på den centrala passagen i lägenheten. På så sätt kan man inte röra sig mellan rummen utan att detektor larmar.

Rökdetektor

Rökdetektorn placeras centralt i lägenheten för att täcka så stora delar som möjligt. I en etagelägenhet placeras den på den övre våningen då röken stiger uppåt.

 

 


Att tänka på

Skalskydd eller ej?

Med skalskydd menas att man larmar samtliga ytterdörrar och altandörrar med magnetkontakter för att kunna ha dem larmade trots att man befinner sig i bostaden till exempel när man ligger och sover.

Vill man inte ha ett skalskydd kan man istället placera en rörelsedetektor som tittar mot en eller flera ingångar som då kommer att larma om någon tar sig in den vägen.


Var förvarar ni era värdesaker?

Att larma varje kvadratmeter av en bostad kan bli kostsamt och är i de flesta fall inte nödvändigt. Fundera på var i bostaden ni förvarar era värdesaker. Täcker grundpaketet in de ytorna eller behöver ni komplettera med ytterligare komponenter?

Ett effektivt sätt att larma en del av en bostad som är avgränsad från de redan larmade ytorna är att komplettera med en eller ett par extra rörelsedetektorer. Med en strategiskt placerad rörelsedetektor, exempelvis vid en passage man måste passera för att ta sig till flera olika rum, kan man ofta täcka in stora delar av en bostad för en rimlig kostnad.


Husdjursimmuna rörelsedetektorer

Våra rörelsedetektorer med och utan kamera är husdhursimmuna mot husdjur upp till 20 kg och vår garage- och förrådsdetektor mot husdjur upp till 60 kg. Du kan med andra ord larma din bostad även om du lämnar husdjuren hemma.


Övriga komponenter att överväga

Utöver de komponenter vi redan nämnt ovan finns det ett par till som kan vara intressanta beroende på det enskilda behovet hos varje kund. Och oavsett hur många extra komponenter du väljer att köpa till så förblir din månadskostnad 259 kr.

En akustisk glaskrossensor upptäcker frekvenser av krossat glas och kan exempelvis användas på mindre fönsterrutor runt dörrar eller i källare som ofta kan vara en väg in för en inkräktare.

Vill du minska risken för fuktskador har vi en vattendetektor som larmar vid vattenläckage under exempelvis vaskar.


 

 

 


Vill du få hjälp med just din bostad är du välkommen att kontakta oss via antingen telefon eller eller formuläret nedan.

Telefon:
010-470 14 74

Namn: *
E-post: *
Telefonnummer inkl riktnummer:
Meddelande: *
3FBv
Kod från Captcha-bild: *